قطعات کامپیوتر

هارد SSD چیست و چه کاربردی در کامپیوتر دارد؟

هارد SSD بهترین انتخاب برای افرادیست که به دنبال سرعت بالا هستند. در اکثر سیستم های کامپیوتری از هارد HDD که شامل قطعات مکانیکی و متحرک است استفاده می شود

ولی در سال های اخیر و به دلیل ویژگی های منحصر به فرد هارد SDD نظیر غیر قابل حرکت بودن اجزای فیزیکی آن، هم اکنون این نوع هارد در بسیاری از وسایل الکترونیکی نظیر لپ تاپ ها مورد استفاده قرار می گیرد.

SSD مخفف عبارت solid state disk و به معنای دیسک حالت جامد است. در این نوع دیسک بر خلاف HDD هیچ قطعه متحرکی یافت نمی شود و فناوری آن همانند فلش مموری است.

در اکثر سیستم های کامپیوتری از هارد HDD که شامل قطعات مکانیکی و متحرک است استفاده می شود ولی در سال های اخیر و به دلیل ویژگی های منحصر به فرد هارد SDD نظیر غیر قابل حرکت بودن اجزای فیزیکی آن، هم اکنون این نوع هارد در بسیاری از وسایل الکترونیکی نظیر لپ تاپ ها مورد استفاده قرار می گیرد.

در دهه 1980 استفاده از هارد SDD به دلیل قیمت بسیار بالای آن رواج کمتری داشته است اما با گذشت زمان هارد SDD ارزان و مقرون به صرفه و با قابلیت نگهداری حجم زیادی از اطلاعات تولید شد و در اختیار مشتریان قرار گرفت.

این نوع هارد شامل سه بخش کنترلر، حافظه و کش می باشد و بر خلاف هارد HDD پس از مدت طولانی استفاده تغییری در سرعت آن به وجود نمی آید و کند نمی شود ولی نسبت به هارد HDD دارای قیمت به مراتب بالاتر و دارای کیفیت بهتری است.

مزایای هارد SDD

از مزایای هارد SDD می توان به سرعت بالای خواندن و نوشتن اطلاعات اشاره کرد. از آنجایی که در دنیای امروز سرعت انتقال اطلاعات بسیار حائز اهمیت است از این رو این ویژگی در هارد SDD یکی از مهمترین مزیت های آن محسوب می شود. استفاده از هارد ssd برای کامپیوتر و لب تاب همواره انتخاب افرادی است که برای کار و پروژه های خود به سرعت بالاتری در سیستم نیازمند هستند.

از دیگر ویژگی های این نوع هارد کاهش میزان مصرف برق و مقاومت بالای آن در برابر ضربه می باشد. کاهش میزان تولید گرما و ایجاد صدا در هارد SDD از دیگر مزایای آن است.

خرید بهترین هارد SDD کار چندان مشکلی نیست فقط کافیست به نکاتی از قبیل میزان سرعت خواندن و نوشتن آن، ظرفیت SSD ها، درگاه ارتباطی SSD و نوع گارانتی آن توجه شود و با در نظر گرفتن این نکات می توان مناسب ترین هارد SDD را خریداری کرد.

هارد اس اس دی در ظرفیت های 128 – 256 – 512 – یک و دو ترابایتی و حتی بیشتر عرضه می شوند.  در فروشگاه اینترنتی صباتک امکان خرید این هارد ها با توجه به نوع نیاز اتون فراهم است.تنها عیب بزرگ این نوع هارد ها قیمت بالای آنهاست که ممکن است، شما را مجبور به خرید ظرفیت های پایین تر کند. در این صورت نیز می توانید با استفاده از یک هارد اکسترنال ، این کمبود ظرفیت را جبران کنید.

بهترین برندهای هارد SSD

تولیدکنندگان زیادی در این زمینه فعالیت می کنند. شاید در بازار برندهای سامسونگ، اپیسر، ای دیتا و اینتل بیش از همه به گوشتان خورده باشد. گیگابایت، وسترن ، پایونر ، سیلیکون پاور ، توشیبا ، ترنسند و جومیا نیز از سایر برندهایی هستند که هارد SSD عرضه می کنند.

در صورت که میخواهید یک هارد SSD ارزان و مقرون به صرفه بخرید، پیشنهاد میکنیم هارد اس اس ای استوک تهیه کنید. در صورتی که سلامت هارد بالا بوده و فاقد بدسکتور و سایر خطا ها باشد، بهترین انتخاب برای خرید است زیرا تفاوتی برای شما در خرید یک هارد نو و دست دوم از لحاظ عملکرد نخواهد داشت. برای تست سلامت هارد نیز، میتوانید از نرم افزارهای مختلفی در این زمینه استفاده کنید.

هارد SSD M2

هارد SSD m2 نوعی هارد SSD به صورت برد مدار داخلی است که کنترلرها و حافظه فلش روی آن تعبیه شده است. این نوع هارد به دلیل کوچکتر بودن سایز و بالاتر بودن سرعت آن نسبت به MSATA SSD، برای استفاده در دستگاه هایی با قدرت کمتر نظیر لپ تاپ ها، تبلت ها، نوت بوک ها و سرورها کاربرد دارد.

از مزایای این هارد می توان مواردی از قبیل مصرف کمتر برق، ابعاد کوچکتر، کاهش صدا، کاهش تکان و سریع خاموش شدن آن را نام برد.

این نوع هارد SSD نوعی برد مداری با فرم فکتور کوچک است که از پورت های SATA3.0، USB3.0 و PCIe3.0 پشتیبانی می کند و در مقایسه با SSD mSATA که نوع قدیمی تر SSD است، از کارایی بیشتری برخوردار است.

هارد SSD m2 مستطیل شکل است و دارای عرض 22 میلی متر و طول های متفاوت 30، 42، 60، 80 و 110 میلی متر می باشد. هارد هایی که طول بیشتری دارند تراشه های حافظه بیشتری را نگهداری می کنند.

این هارد ها به صورت یک طرفه و یا دو طرفه و با ضخامت 1.5 میلی متر بسته به نوع لپ تاپ طراحی می شوند

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.